Köttfärsbiffar med rödbetor

Ingredienser

350 g nötfärs
1 vitlöksklyfta
150 g rödbetor
1 dl hackad persilja
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl Kelda® matlagningsgrädde
2 msk Arla® Svenskt Smör
1 tsk kinesisk soja
350 g zucchini
350 g haricots verts
1 burk kikärtor à 400 g
50 g Apetina® vitost

Gör så här:

Skala och hacka vitlöken. Skala och grovriv rödbetorna. Blanda färsen med vitlök, rödbetor, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl av grädden till en jämn smet. Forma 8 biffar och stek dem i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida. Häll resten av grädden och soja i pannan. Låt koka någon minuter. Skär zucchinin i skivor och dela på haricots verts, stek i resten av smöret och vänd ner kikärtorna. Smula över osten. Servera biffarna och såsen med de stekta grönsakerna.

Etiketter: